6 feb. 2012

EMIL BOC, MANIFESTATII SI UN PDL IN DERIVA - DESPRE O DEMISIE PREVIZIBILA

       Demisia din aceasta dimineata a dlui. Emil Boc vine pe fondul unei prabusiri totale de popularitate a PDL atat in baza unei politici dezastruoase cat si a lipsei de conexiune cu votantii proprii. Ca sa spun lucrurilor pe nume si de la inceput - NU-MI PLACE CA ROMANIA SA AIBE IN TIMPUL UNUI MANDAT UN PRIM MINISTRU DEMISIONAR. Aceasta situatie creaza o situatie de vid politic care nu avantajeaza deloc Romania. Dar este mai avantajos pentru noi demisia acestuia (care de fapt a venit foarte tarziu) pentru ca poate se va opri politica economico-sociala fara directie promovata pana acum de Guvernul Romanei. Cat despre un guvern de tehnocrati opinia mea este simpla - nu ar reprezenta vointa populara si incalca un principiu esential al democratiei - VOTUL si consider ca ar fi o greseala atat tactica cat si politica in acest moment..
       Despre politica guvernului pana acum se poate vorbi mult. Lucrurile nu au mers bine si asta s-a vazut clar. Manifestatiile din tara si din diaspora au marcat un punct esential in decizia de azi prin exprimarea nemultumirilor zilnic in centrele principalelor orase.
      In acest moment mingea, ca intotdeauna, se afla in mana dlui. Traian Basescu - vom schimba o figura manevrabila usor cu alta. Cu siguranta, presiunea pentru demiterea dlui Emil Boc a venit de la Palatul Cotroceni. Dovada este si declaratie fostului prim-ministru "ca nu ma agat de putere". Inca nu s-a decis inca viitorul prim-ministru al Romaniei dar va pot asigura ca o figura asemanatoare dlui Emil Boc va ocupa actualul post vacant.
     Varianta viabila in acest moment este de ALEGERI ANTICIPATE. S-ar respecta vointa cetatenilor romani intr-o situatie de exceptie cum este cea din politica romaneasca.
      Iar daca vorbim despre petitiile manifestantilor, ar fi de mentionat si demisia dlui. Basescu Traian, presedinte inca in functie al Romaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu