8 feb. 2012

2012 - ROMANIA IN PLIN CALENDAR MAYA

    Departe de a fi 24 decembrie 2012 sfarsitul si dezastrul anuntat cu atata publicitate pe intreg globul asa cum prezinta calendarul maya, sa privim dezechilibrele societatii romanesti din februarie 2012. Suntem in plin calendar maya in Romania. In afara zapezii care a cazut asupra tarii (care este o napasta naturala), cetatenii romani se lupta cu saracia, lipsa locurilor de munca, salariile de mizerie egale cu cele din africa centrala, economia devalizata de interesele politice PDL (cu aripa sa noua UNPR) si cu atitudinea sfidatoare a politicienilor "in frunte cu al nostru conducator iubit" domnul Basescu Traian. Numim ministrii, demitem ministrii....incercam cu disperare continuarea afacerilor incepute. Numarul de kilometrii de autostrazi care incap pe degetele unei maini in 7 ani de guvernare, o Companie Nationala a Autostrazilor care nu stim ce administreaza in Romania, afaceri dubioase cu administratia publica, o saracie de nedescris in satele romanesti, orase si municipii care au exact aceeasi fateta ca acum 15 ani fara ca macar sa fie schimbata o bordura, un dispret fata de cetatenia romana in toate mediile lumii (nu doar europene) suferit de toata suflarea romaneasca pribeaga si alungata dintr-o Romanie care i-a inchis portile, sunt doar cateva din inceputul sfarsitului 2012.
    Ni se prezinta zilnic o situatie care in realitate nu exista. Ati repetat de multe ori o fraza atat de absurda ca: Romania e pe drumul cel bun. Pe care drum domnule Basescu? "Suntem in plop si plopul in aer" spuneam de copil, ca o anecdota. Acum o spun cu toata seriozitatea. Mi-ar fi placut sa spun ca partidul inventat de dumneavoastra sa fie de dreapta De ce nu il numiti Partidul Democrat Liberal Social Popular si Smecheresc? Ati fi luat masuri de dreapta, sumar vorbind - in folosul intreprinzatorilor si societatilor comerciale.
   Ati inventat domnule Basescu un nou curent politic - Totul pentru mine! Se asemana cumva cu "Totul pentru tara" dar numai semantic, pentru ca egoismul si aroganta niciodata nu a avut cote atat de ridicare in aceasta tara. Nu va dati inapoi de la nimic; adevarul e ca aveti si cu cine. Taiati un cap stiind ca va stau la dispozitie alte 20. Cum se intampla si acum cu noii membrii propusi pentru Guvern. Aveti rezerve nelimitate de ministrii, despre care, sincer, incep sa ma indoiesc de educatia primita de la parintii acestora: cinstea si corectitudinea romaneasca, simplitatea si seriozitatea, traditii pe care le intalniti in toate satele romanesti domnule Basescu, pe care le-ati adus "una cu pamantul". Ati introdus slugarnicia si linguseala si ati ridicat la rang de politica de stat coruptia si aroganta, limbajul neacademic si structurile tip "clan".
       Faceti gestul domnule presedinte: DATI-VA DEMISIA! Eliberati romanii de boala cu care i-ati contaminat! FACETI CA ANUL 2012 SA NU FIE DEZASTRUL SI NENOROCIREA ROMANIEI! LASATI-NE SPERANTA! Ca altfel nu ajungem in 24 decembrie al acestui an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu