13 feb. 2012

COD PORTOCALIU - LIMBAJUL IN RETELE SOCIALE SI IN MEDIA ROMANEASCA

         Atentia tuturor este centrata catre zapada ultimelor 2 saptamani, lucru absolut normal si ingrijorator, avand in vedere ca, inca o data, s-a demonstrat slabiciunea unui stat valguit de boala coruptiei si saraciei, care nu face altceva decat sa invinovateasca toti cetatenii de "lene" in fata noii provocari a administratiei centrale si locale. Simt uneori ca suntem in postura lui Don Quijote in lupta cu morile de vant si ca rezultatul va fi acelasi atat acum cat si in urmatorii ani, indiferent de votul nostru, de vointa de a schimba cu sacrificii sau nu sistemul putred romanesc (care deja miroase urat).
          Sunt atat de lipsiti de educatie si buna crestere toti cei care acum manevreaza interesul national, aspira a-l manevra sau sustin cauze pierdute incat, fiecare zi pentru mine este o surpriza si raman blocat de imaginile, stirile, declaratiile si modul de gandire promovat in media romaneasca. Ori, din cate stiu, presa este exact oglinda societatii: pareri pro si contra, dezbatere si puncte de vedere.
          In 5 minute de program TV am intalnit cel putin 5 infractiuni bazate in amenintare si atingere a demnitatii personale. Enumar doar 2 din ele: 
- "dna este o dementa", (primar comuna din Romania)
- "asta venita de prin Bucuresti dupa o viata de c.....a" etc. (primar comuna din Romania)
    In retele sociale sunt intalnite comentarii ca:
- "si mai vine si oligofrenul asta de premier si ii face puturosi ca nu pun man ape lopata" (despre politica)
- "esti o zdreanta care a plecat sa faca poze hilare ptr amicii dispusi sa-i dea like.." (despre un comentariu)
- " fa proast o te cheama claudia ?? esti proasta de mori .astepti locul de munca sa ti l puna in plama cineva ?? esti smitita rau proast o ?? degeaba ai iesit afara .esti mai proasta decat te ai dus !!" (conversatie link publicat)
- "habar nu au ce s cu diansii mizeriile astea umane .prin imbecilitatea lor forteaza o discutie falsa specific uselista .gunoaile astea needucate au capatat si ei dreptul la libera circulatie desi nu o meritau !!" (despre opozitie)
- " fa proasta ingramadita sunt zeci de mii de studenti din accident care nu au loc de munca .te ai gasit tu poasta ordinara sa faci reguli in tari straine sa fortezi mana dl w....... ca sa ti puna in loc de munca in mana .placa de aici posta ordinara .ne faci natia de rusine !!" (promovare interes national si simt patriotic)
      Expresiile sunt citate exact asa cum au fost publicate.
    Sunt cateva din vorbele romanesti actuale pe care oricine le poate vedea zilnic prin retelele sociale, televiziuni si radio.
     Sufar si ma costa mult sa urmaresc stirile din Romania  la televiziune sau pe retelele sociale pentru ca nu in afara jignirilor si ofenselor gasesc foarte putina informatie. Si asta ma face sa public inca o data materialul despre LIMBAJ SI ATITUDINE http://mvsarbu.blogspot.com/2012/02/limbaj-si-atitudine-in-politica.html. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu