2 iul. 2012

PITICOT SI DL. BASESCU

      Din pacate atat starea mea de sanatate cat si volumul de lucru din ultima perioada nu mi-au permis sa revin cu opinii in acest blog. Asa ca multi dintre cunoscutii mei au gandit chiar ca il abandonez. Ei bine nu!
      Ma intorc din Romania, unde asa cum am mai publicat, am fost prezent la alegerile locale si a revedea cativa colegi militanti socialisti. Totul pentru a ma pune la curent cu toate actiunile si strategiile politice ale partidelor politice din Romania.
        Adevarul este ca situatia ma ingrijoreaza: nimeni nu vorbeste la telefon probleme politice de frica, colegii s-au intors impotriva apropiatilor si toata lumea are dosare despre toata lumea. Mi-am adus aminte despre publicatia mea de pe blog "Pe cine deranjeaza Sarbu" prin care imi aratam satisfactia ca nu au ce dosar sa-mi faca si m-am mai linistit. Desi pot spune (adevarul e ca m-ar distra) ca am plagiat sau copiat pe la examenele de admitere in Baroul din Madrid. Este ridicol.
           Ai mei colegi si unii din prieteni se intreaba ce parere am despre plagiat. Pai cred ca ar trebui sa se desfasoare lucrurile de o maniera fireasca si civilizata. In primul rand daca exista o suspiciune sau indiciu, pana cand nu poate fi probat ca premierul a plagiat, nu putem sa ne aventuram in sentinte gen "e un plagiator". Imi inchipui ca Romania are destule instrumente si institutii (ca in materie de opresiune Romania este nr. 1) sa dovedeasca de o maniera clara daca s-a copiat ceva dintr-o lucrare de doctorat, de unde, cum, cat si care ar fi sanctiunea. Apoi, NUMAI DUPA CE ESTE EVIDENT SI CLAR, se poate remite o analiza catre presa sau orice alt organism interesat cu privire la acest subiect. Asa se face ca azi premierul este un plagiator, maine nu, poimaine da, raspoimane nu.
          Ce-i mai place dlui Basescu jocul "de-a v´ati ascunselea". Este exact ca din jocul "Nu te supara frate" - uite bocul, nu e bocul. Sau "hopa Mitica...cade-n sezut si se ridica". Numai ca ar fi recomandat sa-i reaminteasca cineva ca este din sfera copilariei de unde dansul nu a iesit. Cine i-o fi luat jucariile sincer nu stiu, pentru ca tare suparat il vad in ultima perioada. Suspectez de "hot de jucarii" pe domnul Adrian Nastase care a facut ca furia basesciana acesta din urma sa o resimta dureros.
Dar cel mai mult imi aduce aminte de jocul PITICOT  al anilor 80 (pe care sigur dra EBA l-a primit cadou de la tatal sau). Dand cu zarul dl. Basescu muta pionul si ii spune dlui Ponta. "mai stai o tura" sau citind instructiunile le interpreteaza de maniera "Victore, te-ai intalnit cu un lup de mare - mergi 10 casute inapoi....he he he...ha ha ha". Pe bune: nu va suna nimic din jocul asta din ceea ce se relateaza pe la televizor?
           Adevarul este ca aparte de gluma (putin adevarata) de mai sus, in Romania se joaca bani grei. Afaceri din judet, afaceri din comune, afaceri la nivel national. Si e o vorba "cel obisnuit cu binele, dificil se obisnuieste cu greul apoi". Aici nu este vorba de a mentine afacerile pentru ca intreaga clasa politica are bani ca un muritor de rand nu ar sti sa pronunte zerourile. Este vorba de a mentine acest standard ridicat. A trece la un trai din "economiile" facute in legislatura lor, cei din PDL nu o admit. Si sunt capabili sa faca orice. E suficient sa urmarim stirile lunii iunie cu "ochi critic" si nu partinitor si sa ne dam seama unde, de ce si cum vrea dl. Basescu in special sa ajunga. Ca e un presedinte "jucator".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu