9 iul. 2012

DREPTUL LA VOT SAU RAHITISMUL GANDIRII

       Au romanii emigranti dreptul de a vota? Eu, sincer, consideram ca acest subiect a trecut si ca oficialitatile romane care au emis teorii de genul "sa luam in discutie votul romanilor care traiesc in afara granitelor" s-a sfarsit. Dar vad ca se insista in aceeasi ignoranta, vecina cu nestiinta si ruda buna, de gradul I, cu ipocrizia.
          Sa vedem: ideea "geniala" a unor politicieni se concretizeaza intr-o dilema simpla pentru cetateanul din afara granitelor. Un roman, daca se afla in strainatate, nu ar mai avea drept de vot din diverse motive, din care cel mai utilizat este cel "pai nu plateste taxe in tara" si ca "nici macar nu stiu cine este presedinte in Romania". Este o teorie gandita de cineva care probabil, stand in baie, a gandit-o ca solutie urgenta si indispensabila. Cat despre nestiinta de cine este presedintele Romaniei as acuza chiar pe initiatorii ideii de interzicere a votului in Diaspora: de 7 ani se rotesc in jurul "presedintelui jucator" de care habar nu au cine este.
      Romanii emigranti insa, pun alta problema ca subiect destul de important: sa dezbatem dreptul de a participa pe listele de candidati a cretinilor. Asta ar fi una. Dupa care s-ar interzice candidatura analfabetilor licentiati. Nici unul din ei nu platesc impozite pe gandirea stramba, efecte ale unei copilarii frustrate (probabil). Daca ar exista domnilor sustinatori de idei nastrusnice un impozit in aceste doua categorii cu siguranta contributia dumneavoastra ar fi efectiva si destul de consistenta. Ne bucuram ca ati vazut cine este cu adevarat presedintele Romaniei dupa 7 ani de "domnie", insa ati pierdut intre timp cei "7 ani de acasa", pe care am dubii ca i-ati avut.
         Dar eu merg mai departe cu o propunere: Cum noi va suportam neplata impozitelor pe rahitism al gandirii, va rugam sa ne pasuiti in ceea ce priveste votul din Diaspora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu