27 iul. 2012

COMUNICAT DE PRESA


Va transmit acest comunicat dorind in mod deliberat sa-mi exprim un punct de vedere care, poate nu a fost foarte accentuat si contundent pentru cunoscutii, prietenii si adversarii mei politici.
In data de 29 iulie 2012 va avea loc Referendumul privind demiterea (sau nu) a presedintelui suspendat al Romaniei – Dl. Traian Basescu. Scriu aceste randuri cu strangere de inima pentru ca, inca din 1990 activez impreuna cu ai mei colegi socialisti din Romania si mai nou – de numai 2 ani – cu socialistii spanioli pentru o viata sociala mai buna, un stat care sa fie unul de bunastare, drepturi pentru cei care muncesc la sustinerea si cresterea statului roman (ma refer aici la lucratorii – angajati – functionari sau angajati in firmele private).
Urmaresc cu atentie scena politicii romanesti si privesc cu ingrijorare atat maturitatea politica a unor cetateni romani care considera faptul ca mecanismele democratiei sunt folosite pentru dictatura si, mai grav, faptul ca aceasta „caracatita” care a impanzit Romania in ultimii 7 ani si jumatate sub conducerea lui Traian Basescu este privita in anumite cercuri romanesti cu simaptie si exaltare chiar. S-au promovat prin intermediul „cumetriei” si relatiilor de afaceri in acesti ani incompetenta, rautatea dusa la extrem, incultura, negarea oricaror simboluri si valori romanesti, indobitocirea si folosirea limbajului de joasa calitate (sa nu-i spunem altfel).
In toata perioada mea de militant nu am negat ideile mele socialiste nici un minut, nici la presiunile puternice cu tente de distrugere ale PD-ului din anul 2005, pus pe eliminarea oricarui adevarsar politic. Pe tot traiectul acesta am cautat sa folosesc intotdeauna un limbaj decent, o atitudine corecta, desi de multe ori categoria de adversar politic era mult coborata limbajului de mahala cu care in nenumarate randuri am fost apostrofat.
Nu mi-a fost teama si nici nu imi este sa-mi exprim liber si cu mandrie opiniile mele, considerand (asa cum am mai spus) ca principiile socialiste adevarate pot fi o solutie la ceea ce acum Europa numeste „criza”.
 Insa acest moment pentru mine, ca politician, inseamna mai mult decat demiterea presedintelui Romaniei: este gradul de maturitate politica al cetateanului roman, modul de folosire al instrumentelor democratiei si intelegerea acestora.
In acest sens, declar public de o maniera total deschisa – asa cum am facut-o intotdeauna – ca daca acest referendum este un esec, in ceea ce priveste extirparea „plagii cancerigene” suferite de Romania prin gradul de coruptie, lipsa de cultura si injosire a cetatenilor romani considerati „prosti”, „masa de manevra” si „ignoranti” de catre PDL, imi prezint DEMISIA din orice functie detinuta in Partidul Social – Democrat Roman.  Si nu din considerentul ca sunt mai bun decat oricine altcineva. Ratiunea este ca nu am pentru ce milita si nu voi fi partasul „tagmei jefuitorilor” Romaniei nici macar din pozitia de opozant al regimului basist.
Imi pun speranta ca acest pas al referendumului va fi unul de maturitate acetatenilor romani, pentru ca cel al clasei politice este in stadiul in care este si care se poate observa in orice publicatie romaneasca.
Daca dupa 22 de ani de la schimbarea regimului totalitar in Romania nu se reuseste identificarea simpla a unor „daunatori” ai vietii politice si sociale din Romania, daca dupa acest rastimp este preferata politica de „bulibasa” a unui presedinte de tara, acest tip de politica nu ma reprezinta.
Exact din motivul ca respect alegerea romanilor de a-l sprijini pe Basescu, demit pentru a lasa drum salariilor vesnice de 100 de euro, pensiilor de 50 de euro si stautul de „tara bananiera” la care am ajuns cu ajutorul Guvernului PDL reprezentat prin persoana lui Traian Basescu.
Pe data de 30 iulie 2012 sper sa spun cu mandrie ca romanii au decis eliminarea „furtului generalizat” din Romania si ca demisia mea nu are sens. Si m-as bucura, in special, pentru maturitatea de care dam dovada toti romanii.



MARIUS VILI SARBU
PRESEDINTE PSD MADRID

Un comentariu:

  1. NU trebuie sa renunti. Chiar daca Romania a ajuns in cacat trebuie sa existe oameni care sa lupte pentru salvarea ei.

    RăspundețiȘtergere