15 dec. 2011

CAZUL ADRIAN NASTASE

       Nu stiu cum se face ca lansez acest blog exact in ziua in care se pronunta sentinta in cazul Adrian Nastase. Ca persoana care lucreaza in domeniul juridic, urmaresc circul procesului "Cazul matusa Tamara" si "Operatiunea Termopanul" inca din anul 2006 de cand am parasit Romania. Este uimitor (suna deja banal sa spun asta) ca se poate folosi justitia pentru a inmormanta politic o personalitate ca a lui Adrian Nastase. Incalcarea procedurilor judiciare, erori, amanari. In total un sistem de justitie total subjugat politicului. Udrea Elena este dezamagita ca nu a fost condamnat Adrian Nastase. Ea si multi colegi pe care din fericire nu i-am ascultat. Am pierdut sau niciodata nu am avut in constiinta politica prezumtia de nevinovatie.
     Ideal ar fi sa ne aducem aminte de frustrarile PDL in momentul "castigarii alegerilor" in anul 2005 si juramantul ascuns de a "omora" (desigur in sens figurativ) toti psd-istii cu zicala ca sunt corupti si trebuie starpita aceasta meteahna din comportamentul politicianului roman. In anul 2011 insa, suntem in prezenta a ce? In fata unui sistem corupt foarte bine organizat in materie de vami, energie electrica, resurse naturale, investitii infrastructura etc. Nu vreau sa trec lista intreaga aici pentru ca publicatia din blog s-ar transforma intr-o carte in 12 volume.
          Bun ce ar demonstra toata aceasta revolta? O frustrare nefericita a clasei politice din partea PDL care s-a trezit in ultimii ani in noua categorie romaneasca intitulata "noii bogati"; care fac nunti la care invitatii vin cu elicopterul (a se vedea nunta lui Victor Mocanu de la Buzau) si care din salariu normal de bugetar isi construiesc case pentru care in mod normal o persoana ar plati o viata intreaga rate; care isi tripleaza venitul de la un an la altul (faceti un calcul unde se ajunge in 7 ani).
         Ne aflam asadar in fata unei tari in care statul nu are absolut nici o putere, total dezorganizat unde "scapa cine poate". Unde nu s-a construit nici macar 100 km de autostrada in 8 ani. Unde a respecta legea este o optiune pentru membrii PDL si a o aplica o arma. Unde Administratia Financiara are conducere politica si nu are nici o politica fiscala in afara de a proteja politicienii PDL, iar functiile publice au devenit rampe de lansare pentru trepadusii puterii. Unde cuvantul, promisiunea si "obrazul" sunt notiuni din Evul Mediu.
        Asta este tara unde in perioada 2006 - 2011 (decembrie) Adrian Nastase a asteptat cu stoicism terfelirea unei cariere universitare impecabile (ca si profesor de drept administrativ la Universitatea Bucuresti) si a unei activitati politice ca si Prim-Ministru cum Romania nu a avut niciodata dupa Revolutia din 1989. Se vorbeste despre faptul ca PDL nu a avut procurori buni pentru a demonstra vinovatia lui Nastase. Dragi politicieni PDL: va anunt ca in conformitate cu prevederile Constitutiei Romaniei puterea judecatoreasca nu apartine nimanui - este INDEPENDENTA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu